◄ علائم فرعی:
- سرفه پایدار به مدت بیش از یک ماه
- عفونت پوستی منتشر همراه با خارش
- تبخالهای عود کننده
- برفک دهانی
- عفونت تبخالی مزمن پیشرونده و منتشر
- بزرگ شدن عمومی غدد لنفی آلودگی به ویروس ایدز دلیل ابتلا به بیماری ایدز نیست
ولی سرانجام تقریباً بطوراجتناب ناپذیری به بیماری ایدز منتهی میشود.
یکی از اولین راههای شناخت یک بیماری، شناخت علائم و مراحل مختلف سیر بیماری است. با این شناسایی میتوان از گسترش و توسعه بیماری در مراحل اولیه جلوگیری نمود. علائم آلودگی بیماری ایدز بسیار پیچیده است و دارای مراحل چندی است که الزاماًهمه آنها در افراد آلوده مشاهده نمیشود. این مراحل عبارتند از:
◄ مرحله اول عفونت حاد:
در اغلب موارد در صورتی که تعداد کافی ویروس ایدز وارد بدن فردی شود، بعد از چند هفته علائمی نظیر تب، گلودرد،بزرگی غدد لنفاوی، درد مفاصل و عضلات، سر درد، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، کاهش وزن، اسهال و گاهی دانههای جلدی و یا تظاهرات عصبی ظاهر میگردد. این علائم اختصاصی نبوده و شباهت کاملی با نشانههای بسیاری ازبیماریهای دیگر دارد. چون خود بخود ظرف یک تا دو هفته بهبودی حاصل میگردد، کمتر اتفاق میافتد که بیماری دراین دوره تشخیص داده شود. بعلاوه از هنگام ورود ویروس ایدز تا مثبت شدن نتیجه آزمایشگاهی که نشانگر آلودگی فرد است حدود ۲ تا ۱۲ هفته و گاهی تا۱۶ ماه طول میکشد. در این فاصله زمانی، فرد، آلوده بوده و ممکن است سایرین را آلوده کند.
◄ مرحله دوم بدون علامت:
پس از بهبودی خود بخودی مرحله حاد، بیمار وارد مرحله بدون علامت میشود که بر حسب نوع ویروس آلوده کننده از۱۰تا ۱۷ سال طول میکشد. در این مدت شخص آلوده هیچگونه علامتی از بیماری را بروز نمیدهد و به ظاهر کاملاً سالم است ولی برای دیگران آلوده کننده میباشد. این مرحله نزد کودکان کوتاهتر است و در این مرحله شخص دیگران را مبتلا میکند. در این دوره آزمایش خون مثبت است. کنترل انتشار ویروس در این مرحله مشکل میباشد.
◄ مرحله سوم بزرگی منتشر و پایدار غدد لنفاوی:
دراین مرحله غدد لنفاوی به صورت بزرگ شده و به شکل قرینه و بدون درد در بیش از دو نقطه بدن بجز ناحیه کشاله ران ظاهر میشود حداقل ۳ماه باقی میمانند.
◄ مرحله چهارم مرحله قبل از ایدز و حالات وابسته به ایدز:
قبل از بروز علائم نهایی ایدز در بیمار، عوارضی ظاهر میشود که به آن علائم مربوط به ایدز میگویند و عبارتند از :
- کاهش وزن بیشتر از۱۰درصد وزن سابق
- اسهال به مدت بیشتر از یک ماه
- تب به مدت بیشتر از یک ماه
- عرق شبانه
- خستگی، بی حالی و ضعف
این علائم را مقدمه استقرار کامل ایدز که پایان طیف بیماری میباشد، به حساب میآورند. در برخی موارد، بی قراری، بی اشتهایی، دل درد، سردرد وجود دارد و تغییرات عصبی منجر به از دست دادن حافظه و آسیب اعصاب محیطی میشود. این علائم معمولاً متناوب است ولی کاهش وزن در اکثر بیماران وجود دارد و پیشرونده هم میباشد. بسیاری از بیماران در این مرحله دچار ضایعات پوستی، مخاطی و ضایعات دائم و یا عود کننده دهنی و یا ناحیه تناسلی به علت ویروسهای مختلف میشوند.
◄ مرحله پنجم ایدز:
ایدز به مرحله نهایی آلودگی ایدز گفته میشود. در این مرحله به علت کاهش شدید قدرت دفاعی بدن، شخص، مستعد ابتلا به بسیاری عفونتهای و سرطانها میشود که علائم بسیار متنوعی دارند و درنهایت بیمار را از پای در میآورند.
۲-۲۰-۸٫ عوامل تشدید کننده بیماری
- تماس جنسی با افراد آلوده. همجنسبازها در معرض بیشترین خطر هستند.
- بیبند و باری جنسی
- استفاده از سرنگهای آلوده برای تزریق مواد مخدر
- تزریق خون یا فرآوردههای خونی آلوده
برای دانلود متن کامل این فایل به سایت torsa.ir مراجعه نمایید. |