تهیه اطلاعات برای پاسخگویی به ذینفعان
تاکید بر مشارکت عمومی
ارزیابی اثربخشی بر این دلالت دارد که آیا نتایج حاصل از اهداف تصریح شده در طرح محقق شده است یا خیر، بطور خلاصه ارزیابیهای اثربخشی جهت تعیین میزان تحقق اهداف مورد نظر، هزینه نیل به نتایج مطلوب، میزان نتایج مطلوب مرتبط با برنامه ها و میزان نتایج ناخواسته مخالف دستیابی به اهداف، استفاده میشود.
۱-۴- سوالات پژوهش
معیارهای کلیدی جهت سنجش اثربخشی پروژههای تحقیقاتی انجام شده در شرکت برق منطقهای یزد کدامند؟
با توجه به معیار¬های تعیین شده وزن و اهمیت نسبی هر کدام از این معیارها چه عددی میباشد؟
با توجه به معیارهای تعیین شده کدام پروژهها اثربخش ترند هستند؟
۱-۵- قلمرو تحقیق
۱-۵-۱- قلمرو مکانی و زمانی تحقیق
این تحقیق در زمستان سال ۱۳۹۲ و در شرکت برق منطقه ای یزد صورت گرفته است. از آنجا که هدف تحقیق سنجش اثربخشی پروژههای تحقیقاتی است، پروژههای تحت بررسی، پروژههای انجام شده در واحد تحقیقات سازمان میباشد.
۱-۶- جامعه و نمونه ی آماری تحقیق
در این تحقیق جامعه ی آماری را پروژههای تحقیقاتی انجام شده در شرکت برق منطقه ای یزد تشکیل میدهند، که به انتخاب سرپرست واحد تحقیقات سازمان، نمونه ی تحقیق، ۱۵ پروژه از پروژههای تحقیقاتی انجام شده در ۱ سال اخیر میباشد.
۱-۷- روش انجام تحقیق
روش تحقیق به کار برده شده در این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی است زیرا هدف تحقیق شناسایی شاخص ها و بررسی هر یک از آنها برای سنجش اثربخشی پروژهها میباشد. این تحقیق از حیث روش جمع آوری دادههای مورد نیاز یا به عبارتی طرح تحقیق، جز تحقیقات توصیفی -پیمایشی است و به منظور کسب دادههای مورد نیاز از روش میدانی استفاده شده است.
روش گردآوری اطلاعات بدین صورت خواهد بود که پس از بررسی ادبیات موضوع و دستیابی به اطلاعات به درک بهتر چارچوب ارزیابی و، به جمعآوری معیارها، جز معیارها و شاخصهای مطرح در این زمینه پرداخته و سپس با برگزاری جلسات متعدد با خبرگان به موارد زیر دست خواهیم یافت:
مطالعه ادبیات تحقیق، شناسایی و تعیین معیارهای سنجش اثربخشی پروژههای تحقیقاتی
تعیین معیارهای موثر بر اثربخشی ( با استفاده از روش دلفی فازی)
وزن هریک از معیارها و شاخصها (روش وزن دهی آنتروپی)
جمع اوری دادهها
تجزیه و تحلیل دادهها (با استفاده از تکنیکهای تصمیمگیری چند معیاره
۱-۸- کلید واژه ها
ارزیابی، اثربخشی، پژوهشهای کاربردی، تحقیق و توسعه، شرکت برق منطقهایی یزد
۱-۹- ساختار کلی تحقیق
مدل ارزیابی و سنجش طرحهای پژوهش کاربردی در سه گام طراحی میشود. در نمودار زیر فرایند طراحی و اجرای مدل نشان داده شده است.
با توجه به عنوان پروژه تعریف واژههای کلیدی از جمله ارزیابی، اثربخشی و پژوهش ضروری است. نمودار زیر فرآیند طراحی و اجرای مدل ارزیابی و سنجش اثربخشی طرحهای پژوهشی کاربردی را نشان میدهد.
این پایاننامه از پنج فصل تشکیل شده است. در فصل اول کلیات پژوهش شامل تعریف موضوع، سوالات پژوهشی، قلمرو تحقیق، روش تحقیق و واژه های به کار رفته در تحقیق بیان میشود. در فصل دوم به بررسی مفاهیم و پیشینه ی پژوهش پرداخته شده و در ادامه در فصل سوم روش تحقیق و رویکردهای مورد استفاده به منظور ارزیابی اثربخشی پروژههای تحقیقاتی به تفصیل مورد بررسی قرار میگیرد. در فصل چهارم به تجزیه و تحلیل دادهها و ارزیابی نتایج پرداخته میشود و در نهایت، فصل پنجم به بررسی نتایج تحقیق و پیشنهاداتی برای پژوهشهای آتی اختصاص یافته است.
گام اول: مطالعات اولیه
– بررسی ادبیات موضوع
– انجام مطالعات تطبیقی و بهینهکاوی
– مطالعه و بررسی مدلهای ارزیابی اثربخشی پروژهها با تمرکز بر طرحهای پژوهشی
گام دوم: بررسی و تدوین شاخص ها
– تشکیل جلسات با مدیران و خبرگان
– بررسی و تدوین مولفه ها با روش دلفی فازی
گام سوم: آزمون مدل
– تدوین پرسشنامه های نهایی با توجه به پروژهای مورد ارزیابی
– جمع آوری داده ها
– تجزیه و تحلیل و نتیچه گیری
– ارائه مدل برای سنجش اثربخشی پروژهها
فصل دوم
ادبیات پژوهش
۲-۱- مقدمه
امروزه رقابت در عرصه تولید و تجارت جهانی به واسطه کمرنگ شدن مرزهای اقتصادی ابعاد دیگری یافته و کوشش در جهت ارتقا و بهبود بهرهوری و اثربخشی بر اساس عقلانیت اقتصادی، همواره میباید مورد تاکید و توجه قرار گیرد. در واقع میتوان گفت، بدون افزایش اثربخشی و بهره وری هیچ اقتصادی نمیتواند انتظار اعتلای سطح زندگی مردم خود را داشته باشد (امامی میبدی, ۱۳۷۹).
برای دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت fumi.ir مراجعه نمایید. |